Maailman paras puutarha

Kirjottelin jo edelliseen postaukseen minun mielestä maailman parhaasta puutarhasta nimittäin Puhoksen puutarhasta. Mutta koska teksti vaan veny ja veny niin päätin tehä aiheesta ihan oman postauksen. Tää ei oo maksettu mainos vaan ihan omalla rahalla ja kokemuksella tässä hehkutan, koska tää on ihan oikeesti paras paikka mistä oon kasveja ja kukkia ikinä ostanu. 🙂 Eikä asiaa ollenkaan huononna se, että paikassa on tosi asiantunteva ja kiva asiakaspalvelu.

Alotan tän höpinän persiljasta, jonka ostin viime kesänä em.paikasta. Niinkun kaikki varmaan huomasi, oli viime kesä aivan järkyttävän kuuma ja lähestulkoon kaikki miun kasvit kuoli tai vähintään korahteli henkitoreissaan. Vaan ei persilja. Ostin pienen persiljan alun Puhoksen Puutarhalta ja kävi ilmi, että melkonen kasvimaan kovanaama olikin kyseessä. Se vaan kasvo ja kasvo, liekkö maailman valloitus mielessään ja tuntui että välillä se vaan känti kylkeä ja sanoi että ”jos pienen luikauksen vettä sais niin eiköhän tässä pärjäillä”. Siis aivan uskomaton kasvi. Moni voi ajatella, että se nyt vaan sattu olemaan sitkeempää lajia, mutta mie laitan kaiken syyn ja kunnian tuolle edellä mainitulle puutarhalle.

Tein myös pientä vertailua vastasuuden varalle (asun 70km päässä kyseisestä puutarhasta) ja ajattelin, että olis kovin kätevää, jos vähän lähempääki löytyis joku yhtä hyvä tai edes lähes yhtä hyvä paikka. Kävin siis tekemässä pieniä ostoksia muutamasta paikasta Joensuussa ja Kiteellä (paikkojen nimiä en mainitse, ettei tule huonoa mainosta kenellekkään) ja kaikki, jokaikinen niistä kasveista oli hätää kärsimässä, paitsi ne jotka oli tuolta Puhoksesta ostettu. Ostin mm. muutaman ”saman” tomaatin taimea ja ainoa mikä oli pitkälle loppukesään hengissä ja tehnyt paljon tomaatteja oli peräisin juurikin tuon kyseisen puutarhan kasvihuoneesta. Ihan mieletöntä!

Tulin siis lopputulokseen, että niin kauan kun puutarha Puhoksessa on auki, käyn kasvini sieltä. Hinnat ei ole ollenkaan pahat, etenkin kun näitä taimia ja muita kasveja siellä hoidetaan ja kastellaan tosi hyvin verrattuna ns.”bulkki paikkoihin”, jossa kasvit lähinnä vaan lötköttää rullakoissa. Sijaintiki on oikein optimaalinen siinä 6tien varrella, senku vaan koukkaa pihaan, sillä paikka on tosiaan ihan siinä vieressä. Ja henk.koht.tämmösen innokkaan, mutta ei vielä kovin taidokkaan tarhurin sydäntä lämmittää se, että tuolta ostetut kasvit ei heitä henkeään heti kun ne tajuaa kenen kasvimaalle/parvekkeelle on joutunu. Eli jos siellä toisella puolella näyttöä sattuu olemaan joku vähän onnettomampi puutarhuri nii kuulkaa suosittelen. Toisaalta jos oot oikein taitava herättämään henkiin puolkuntosia kasveja, niin ainaki viimevuonna tuolla oli sellanen heikompi happisten kasvien ”alelaari” ja mitä ite siinä tutkin niin ei ne nekään (miun mittapuulla) hirveen huonovointisilta vaikuttanu.

Loppukaneettina haluaisin myös sanoa, niin Puhoksen Puutarhan, kun kaikkien muittenki pientuottajien ja ”yhen asian paikkojen” puolesta, että käykää ihmiset kukat kukkakaupoista ja leipä leipomoista. Käyttäkää paikkakunnan palveluita niin ne säilyy. 🙂 Helppoahan se tietysti on kaartaa Prisman tai Agrimarketin pihaan ja käyä sieltä kerralla kaikkea ja kaikennäköistä, mutta itse oon huomannu, että näissä pienemmissä paikoissa a.ei välttämättä ole yhtään sen kalliimpaa ja b.siihen asiaan on oikeasti perehdytty ja laatu on sen mukaista. Itelle tulee myös ihan hirveen hyvä mieli, kun menee ihan asiakseen hakemaan jotain tiettyä. Samalla voi vähän fiilistellä ja nauttia tunnelmasta. Sellasta hidasta elämää, mikä tekee ainaki miulle välillä ihan todella hyvää. 😀

Kahtokee nyt tätäki basilikaa! Siinä se vaan täysiään helteestä huolimatta porskutti!

Ps.Leivästä puheenollen, yhtään ei haittaa myöskään se, että kun kukat ja kasvit on haettu, tien toisella puolella on leipomo-kahvio Vaittinen, josta saa maailman parasta ruis- ja siemen leipää. Ja onhan tuo Puhos ihan kauheen nätti paikka etenki kesällä, että voi siellä kesäpäivää viettää ihan vaikka pidemmän kaavan kautta. 🙂 Siinä taitaaki olla seuraava hehkutus postauksen aihe valmiina. 😉

Pus pus. -Aino

Kategoria(t): Yleinen Avainsana(t): , , , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *